Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Secret Santa



Ο Secret Santa είναι μια χριστουγεννιάτικη συνήθεια του εξωτερικού, αλλά καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα κυρίως σε εργασιακούς χώρους. Ουσιαστικά είναι μια ανταλλαγή δώρων κατά την οποία όμως ο παραλήπτης του δώρου δεν ξέρει ποιος του το στέλνει, έως ότου αποκαλυφθεί εφόσον το θελήσει ο ίδιος.  

Φέτος τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα σκεφτήκαμε ότι θα θέλαμε το κάθε παιδί να έχει να περιμένει ένα όμορφο δώρο και τι καλύτερο από έναν Μυστικό Αη Βασίλη που θα κάνει την αναμονή ακόμα καλύτερη! 

Ο Secret Santa λοιπόν θα έρθει σε όλα τα τμήματα του 34ου Δημοτικού σχολείου και κάθε μαθητής θα λάβει ένα μέιλ όπου θα περιγράφονται οι οδηγίες του παιχνιδιού, οι κανόνες που πρέπει να εφαρμοστούν και το όνομα του συμμαθητή που κληρώθηκε, στον οποίο θα πρέπει να στείλει μυστικά το δώρο του.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που όλοι μας διανύουμε, το δώρο μπορεί να είναι κάτι που θα φτιάξει το κάθε παιδί, ένα βιβλίο ή παζλ σε πολύ καλή κατάσταση ή κάτι που θα αγοράσει αλλά μέχρι 5 ευρώ. Βασική προϋπόθεση σε ό,τι προσφέρει το κάθε παιδί στον συμμαθητή του είναι να είναι κάτι που και ο ίδιος με χαρά θα δεχόταν και να είναι ισάξια.  

Σε όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να βοηθήσουν οι γονείς και φυσικά εμείς σαν Σύλλογος που σαν άλλοι Αη Βασίληδες θα πρέπει να συγκεντρώσουμε τα δώρα και να τα μοιράσουμε στους τελικούς αποδέκτες, οι οποίοι εκτός από το δώρο του Secret Santa θα παραλάβουν κι ένα δωράκι του συλλόγου.

Ελπίζουμε να βρει σε όλους σας ανταπόκριση το εγχείρημά μας, ώστε να μοιράσουμε χαρά σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας.