Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Secret Santa 2020

 


SECRET
SANTA 2020

 Αγαπητοί γονείς

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή των δώρων και … του Αη Βασίλη, γι’αυτό και σκεφτήκαμε να παίξουμε Secret Santa. Το Secret Santa είναι ένα καθιερωμένο πια χριστουγεννιάτικο παιχνίδι ανταλλαγής δώρων που θα προσθέσει μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα των παιδιών και θα τους χαρίσει μια όμορφη αίσθηση προσμονής.

ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ; Όλοι οι συμμετέχοντες, οι  μαθητές της κάθε τάξης μπαίνουν σε μια αυτόματη τυχαία κλήρωση, κατά την οποία για το κάθε παιδί κληρώνεται ένας συμμαθητής του. Η αποστολή του σαν Μυστικός Αη Βασίλης είναι να διαλέξει το κατάλληλο δώρο για το συμμαθητή-συμμαθήτρια που του έτυχε σε κάποια συμβολική τιμή και χωρίς να το αποκαλύψει σε κανένα. Γνωρίζοντας τις δύσκολες στιγμές που όλοι μας διανύουμε αποφασίστηκε το δώρο είτε να είναι χειροποίητο, είτε κάποιο βιβλίο ή παζλ που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, είτε αγοράζετε κάτι έως 5 ευρώ και δεν ξεχνάτε να γράψετε στο περιτύλιγμα ολόκληρο το ονοματεπώνυμο του συμμαθητή που θα το παραλάβει.

ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ: Βέβαια τι θα ήταν ένας Άγιος Βασίλης χωρίς τα ξωτικά του; Για να μπορέσει να βγάλει εις πέρας τη μυστική του αποστολή χρειάζεται βοήθεια. Εμείς τα 7 μέλη του Συλλόγου Γονέων θα φροντίσουμε ώστε να παραλάβουμε τα δώρα από όλους τους μυστικούς Αη Βασίληδες και να τα παραδώσουμε σωστά στους παραλήπτες τους. Αν κάποιοι γονείς θέλουν και μπορούν να μας βοηθήσουν  σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα είναι ευπρόσδεκτοι και περιμένουμε να μας ενημερώσετε.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ: Τη Δευτέρα 21/12 από τις 11:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00 κάποιο μέλος του Συλλόγου θα βρίσκεται στο σχολείο για να παραλαμβάνει τα δώρα.

ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ: Την Τετάρτη 23/12 θα μοιράσουμε σε όλα τα παιδιά στη διεύθυνση κατοικίας τους, το δώρο του secret santa μαζί με ένα συμβολικό δωράκι του Συλλόγου.

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ: Στις 30/12 θα λάβετε μήνυμα από τον Σύλλογο με τη λίστα των ονομάτων της κάθε τάξης όπως προέκυψε από την κλήρωση. Αν κάποιος Secret Santa έχει στοιχεία επικοινωνίας του συμμαθητή του μπορεί να τον ενημερώσει ο ίδιος από τις 25/12 και μετά αλλά όχι νωρίτερα.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

1.Σκοπός του παραπάνω εγχειρήματος είναι να δώσουμε χαρά σε όλα τα παιδιά του σχολείου, οπότε αν κάποιος γονιός δεν συμφωνεί, είτε για άλλους λόγους προσωπικούς-οικονομικούς δεν μπορεί να ανταποκριθεί, παρακαλούμε να μας ενημερώσει εγκαίρως για να το φροντίσει ο Σύλλογος ώστε να μη μείνει κάποιο παιδί χωρίς δώρο.

2.Η κλήρωση είναι τυχαία. Μπορεί να μη μας κληρώθηκε ο κολλητός μας και να είναι ένα παιδί που δεν κάνουμε παρέα, αλλά είναι ένας συμμαθητής μας και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία. Δεν αποκαλύπτουμε το όνομα σε κανένα για να έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι.

3.Δεν ξεχνάμε να γράψουμε το ονοματεπώνυμο του παιδιού πάνω στο δώρο.

4.Αν κάποιος γονιός δεν μπορεί να έρθει στο σχολείο τις παραπάνω ώρες επικοινωνεί μαζί μας για να το διευθετήσουμε.

5.Τα στοιχεία διευθύνσεων κατοικίας που έχουμε σαν Σύλλογος είναι αυτά που εσείς έχετε δώσει στο σχολείο κατά την εγγραφή του μαθητή. Αν αυτά δεν είναι αληθή, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη σωστή διεύθυνση ώστε να μη μείνει κάποιος μαθητής σε αναμονή.

6.Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε από τα παραπάνω είτε στο μέιλ του Συλλόγου sylogos34@gmail.com, είτε στα τηλέφωνα 6972429621 (Ξένια Ροϊδη), 6974922759 (Γιώτα Γεωργιοπούλου), 6971598213 (Λευτέρης Χούτας)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ:

Κληρώθηκες να γίνεις Secret Santa του/της  ....................................................................

Επιλέξαμε το Secret Santa για να μη μείνει κανένα παιδί στην … απέξω, να αλληλεπιδράσουν όλοι οι συμμαθητές μεταξύ τους και να «πλημμυρίσουν» από χριστουγεννιάτικη διάθεση. Όλοι έχουν την ευκαιρία να γίνουν έστω για μία μέρα Αη Βασίληδες κάποιου και να κάνουν την καθημερινότητά του ακόμη πιο συναρπαστική και αισιόδοξη! Ακόμη και αν πρόκειται για ένα συμμαθητή που δεν κάνουμε πολύ παρέα, το Secret Santa έρχεται να ανατρέψει αυτή την κατάσταση, δημιουργώντας τους πιο αναπάντεχους συνδυασμούς και κάνοντας όλους μας μια μεγάλη αγκαλιά. Έτσι κι αλλιώς αυτό είναι το βαθύτερο νόημα και ζητούμενο των Χριστουγέννων… να αφήσουμε για λίγο τον εαυτούλη μας στην άκρη και σαν σύγχρονοι Αη Βασίληδες να μοιράσουμε απλόχερα χαρά, καλοσύνη και ανθρωπιά σε όσους μας περιβάλλουν.

Καλές γιορτές ευχόμαστε σε όλους και ο νέος χρόνος να μας βρει όλους υγιείς και περισσότερο ανθρώπινους!