Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση για την τηλεκπαίδευση

Μετά τη σημερινή μας επικοινωνία με τον διευθυντή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέχρι αύριο ο δάσκαλος της κάθε τάξης θα έχει επικοινωνήσει μέσω μέιλ με τον κάθε γονέα.
Η ενημέρωση θα γίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει στο σχολείο και θα περιλαμβάνει οδηγίες σύνδεσης με την πλατφόρμα webex, τον σύνδεσμο του δασκάλου που πρέπει να ακολουθήσετε καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων. 
Τι πρέπει να κάνετε εσείς οι γονείς;
1. Να έχετε αποκτήσει λογαριασμό του μαθητή, έχοντας κάνει εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Με το username και password που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας θα μπορείτε να συνδέεστε με τον δάσκαλο και να συμμετέχει ο μαθητής στη νέα ψηφιακή σχολική αίθουσα. (Όταν θα λάβουμε τις οδηγίες θα σας βοηθήσουμε βήμα βήμα με εικόνες πώς θα κάνετε την σύνδεση για την σύγχρονη τηλεκπαίδευση)
Με τους ίδιους κωδικούς όμως μπορείτε να συνδέεστε και με το eclass όπου πιθανόν κάποιοι δάσκαλοι να αναρτούν εργασίες για τους μαθητές.
Για τους γονείς μαθητών της Α τάξης του Δημοτικού που δεν γνωρίζουν πώς χρησιμοποιούμε το eclass σας παραθέτουμε τα 2 βήματα με εικόνες. 
Πληκτρολογείτε στον υπολογιστή σας eclass και μεταφέρεστε στην παραπάνω εικόνα. Πατάτε ΕΙΣΟΔΟΣ και σας ζητάει username και password και κάνετε login. Έχοντας πληκτρολογήσει σωστά τους κωδικούς σας θα μεταφερθείτε στη 2η εικόνα


Αυτό είναι και το χαρτοφυλάκιο του μαθητή. Πάνω δεξιά στη σελίδα πατάτε την πράσινη ένδειξη ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ και μεταφέρεστε σε μια σελίδα όπου θα αναφέρονται τα μαθήματα ανά τάξη και υπεύθυνο δάσκαλο. Τσεκάρετε από την αριστερή στήλη τα μαθήματα της τάξης σας και επιστρέφετε στο χαρτοφυλάκιο όπου θα τα δείτε αποθηκευμένα. Επιλέγοντας ένα μάθημα μπορείτε να βλέπετε στο μενού αριστερά τις ανακοινώσεις,  τα συνημμένα ή τις εργασίες που πιθανόν να ανεβάζει ο δάσκαλος. 
2. Να έχετε μια ηλεκτρονική συσκευή  
Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να είναι τάμπλετ ή υπολογιστής. Και με ένα κινητό που όλοι έχουμε μπορεί ο μαθητής να παρακολουθήσει το μάθημα. Ωστόσο αν υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση. 
3. Να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο ή έστω μια σταθερή γραμμή τηλεφώνου.
Σε άλλη ανάρτηση σας ενημερώσαμε ήδη ότι δεν υπάρχουν χρεώσεις για την σύνδεση με την ψηφιακή αίθουσα, καθώς και με εγκεκριμένους από το υπουργείο συνδέσμους όπου ο γονέας ή ο μαθητής μπορεί να αντλεί πληροφορίες. 
Όσον αφορά τη σύνδεση μέσω σταθερού τηλεφώνου θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αύριο αλλά δεν υφίσταται κάποια χρέωση αρκεί η εκάστοτε γραμμή να μπορεί να κάνει απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά. Διαφορετικά υπάρχει η αστική χρέωση ανά λεπτό. 
Ελπίζουμε να βοηθήσαμε με τα παραπάνω κι ευχόμαστε να κυλήσουν όλα ομαλά για το καλό των παιδιών μας.
Στη διάθεσή σας θα βρίσκονται όλα τα μέλη του Συλλόγου αρκεί να μας το ζητήσετε. Τα προσωπικά μας τηλέφωνα και το μέιλ του συλλόγου είναι γνωστά και ήδη αναρτημένα από άλλη φορά.
Καλή συνέχεια!