Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Δυνατότητα τηλεκπαίδευσης



Αγαπητέ γονέα ,

Από Δευτέρα όπως όλα δείχνουν οδεύουμε σε ένα ακόμα κλείσιμο των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Την προηγούμενη σχολική χρονιά έγινε κυρίως ανάθεση εργασιών από τους δασκάλους προς τους μαθητές είτε μέσω του eclass, είτε μέσω mail  (ασύγχρονη εκπαίδευση). 
Φέτος δεν γνωρίζουμε ακόμα με ποιο τρόπο θα λειτουργήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 
Η πρώτη μας ενημέρωση είναι για τηλεκπαίδευση (σύγχρονη εκπαίδευση), αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες.

Όποιον τρόπο επιλέξει το Υπουργείο Παιδείας χρειάζεται κάθε γονιός να έχει κάνει εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να έχει τους κωδικούς του κάθε μαθητή. 
Αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν το έχετε κάνει,  παρακαλούμε να μην το αμελήσετε. Αν χρειάζεστε βοήθεια είμαστε στη διάθεσή σας.
Ωστόσο πέρα από την εγγραφή χρειάζεται να έχετε επιπλέον μια ηλεκτρονική συσκευή (κινητό , tablet , υπολογιστής) και σύνδεση με το διαδίκτυο. 
Αν δυσκολεύεστε να ανταποκριθείτε σαν οικογένεια στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, π.χ. μια συσκευή και 2 έως 3 παιδιά στην οικογένεια, ή γονέας σε τηλεργασία ή μη ύπαρξη τηλεφωνικής γραμμής και κατ' επέκταση σύνδεση με το διαδίκτυο, ή άλλοι λόγοι, παρακαλούμε ενημερώστε μας με ένα μήνυμα για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ως Σύλλογος.  
Αν πάλι δεν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα, αντιθέτως έχετε τη δυνατότητα να βοηθήσετε κάποια άλλη οικογένεια με τη μορφή δανεισμού κάποιας συσκευής,  επίσης θα θέλαμε να το γνωρίζουμε. 
Εννοείται ότι ο Σύλλογος με διακριτικότητα θα χειριστεί την όποια κατάσταση.

Για όσους γονείς δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσου σταθερής γραμμής βάση των ενημερώσεων από το υπουργείο έχουν φροντίσει σε συνεννόηση με όλους τους παρόχους η πρόσβαση από την κινητή τηλεφωνία (data) να είναι δωρεάν .

Η δωρεάν πρόσβαση από κινητά (καρτοκινητά , συμβόλαια ιδιωτών/επαγγελματιών, mobile broadband) ισχύει για πλοήγηση εντός των παρακάτω σελίδων:

Η δωρεάν πρόσβαση πραγματοποιείται ακόμη κι αν δεν έχεις ενσωματωμένα data στο πρόγραμμά του κινητού .  

Κατά την πλοήγησή σου στις παραπάνω σελίδες η χρέωση ενδέχεται να γίνεται κανονικά σε περιπτώσεις όπως:

  • Ενσωματωμένα βίντεο YouTube (ή άλλης πλατφόρμας βίντεο π.χ. Vimeo κι άλλα) στο εκπαιδευτικό υλικό
  • Κατέβασμα αρχείων που προέρχονται από άλλες σελίδες
  • Πρόσβαση σε σελίδες εκτός της παραπάνω λίστας
  • Χρήση εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.α.) ή εφαρμογών που έχεις παράλληλα ανοιχτές στο κινητό σου  

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας!