Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

1η Συνέλευση του νέου Δ.Σ για τη σχολική χρονιά 2018-2019

1η Συνέλευση του νέου Δ.Σ για τη σχολική χρονιά 2018-2019


Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη ανάρτηση, βασική έννοια και μέλημα του νέου Δ.Σ. είναι η ευημερία και η ασφάλεια των μαθητών εντός της σχολικής μονάδας.
Οι μαθητές όμως είναι ο κρίκος που συνδέει τρεις ακόμα κοινωνικές ομάδες, αυτές της οικογένειας, του σχολείου και των δασκάλων. Για να βοηθήσουμε τους μαθητές πρέπει να συνεργαζόμαστε όλοι οι υπόλοιποι.
Για το λόγο αυτό στην πρώτη μας συνάντηση συζητήσαμε και καταγράψαμε θέματα του σχολείου που πιστεύουμε πως χρήζουν συζήτησης με τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων και κατόπιν έγκαιρης και σωστής αντιμετώπισής τους για να μπορέσει να λειτουργεί το σχολείο με ασφάλεια πρωτίστως, διατηρώντας ταυτόχρονα τον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό ρόλο που πρέπει να έχει.
Κάποια από τα θέματα που θα θίξουμε στην πρώτη μας συνάντηση με τον νέο μας Διευθυντή Βασίλη Τσίκο είναι τα παρακάτω:
  • Ασφάλεια των μαθητών στον προαύλιο χώρο του σχολείου (αντιολισθητική ταινία σε όλα τα κλιμακοστάσια, επέκταση του συστεγασμένου χώρου, καθαριότητα στις τουαλέτες, κλιματισμός αιθουσών διδασκαλίας, περίφραξη σχολείου, καλύτερη εποπτεία την ώρα των διαλειμμάτων και ορθότερη αντιμετώπιση του κάθε αιτήματος των μαθητών με άμεση ενημέρωση των γονέων)
  • Βελτίωση των αιθουσών διδασκαλίας και του προαύλιου χώρου (η αίθουσα εκδηλώσεων εφόσον χρησιμοποιείται και ως αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να τηρεί και τις ανάλογες προϋποθέσεις, δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης)
  • Συνεργασία με τον Διευθυντή και τους Δασκάλους για επιπρόσθετα εκπαιδευτικά σεμινάρια τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς.
  • Εκδρομές (συμμετοχή των παιδιών σε περισσότερες εκπαιδευτικές εκδρομές ή ακόμα και απλούς περιπάτους και όχι μόνιμη επίσκεψη σε κινηματογράφο)
  • Γιορτές (με την έμπρακτη συμμετοχή σε εκδηλώσεις για εθνικές ή μη εορτές οι μαθητές θα μάθουν και θα ωφεληθούν περισσότερο)
  • Έκδοση Σχολικής Εφημερίδας (τι πιο δημιουργικό και εκπαιδευτικό από τη συμμετοχή όλων των σχολικών τάξεων στην έκδοση μιας μικρής εφημερίδας με τον συντονισμό και την επίβλεψη των δασκάλων)
  • Έμπρακτη ενίσχυση οικογενειών (όλοι οι μαθητές του σχολείου δικαιούνται να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου, είτε αυτή είναι εκδρομή ή φωτογράφιση ή άλλου είδους δραστηριότητα, όπως και οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι όπου υπάρχει δυσκολία πρέπει να υπάρχει και αγάπη κι αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας και αυτό είναι το καλύτερο που έχουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας).
Αν με τα παραπάνω δεν έχουμε καλύψει όλες τις ανάγκες των μαθητών και του σχολείου, θα θέλαμε και τη δική σας συμμετοχή και συμβολή.
Όλοι μαζί μπορούμε!!!